Το Επιμελητήριο Πιερίας οργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα στην Υγιεινή και Ασφάλεια των Τροφίμων τα οποία αφορούν την κατάρτιση απλών χειριστών σε γενικά θέματα υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων.(Επίπεδο 1). Σύμφωνα με την Υπ. Απόφαση 14708 (ΦΕΚ Β΄1616/17-8-2007), το προσωπικό των επιχειρήσεων και οι επιχειρηματίες που παράγουν, επεξεργάζονται, αποθηκεύουν, μεταφέρουν, διακινούν τρόφιμα ή ασχολούνται με το λιανικό εμπόριο, τη διάθεση τροφίμων, τη μαζική εστίαση και ζαχαροπλαστική ή είναι εργαστήρια παραγωγής ή μεταποίησης τροφίμων έχουν υποχρέωση να καταρτίζονται βάσει της διαδικασίας η οποία αναφέρεται στην παραπάνω Υπ. Απόφαση.
Ο Ενιαίος Φορέας Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.) καθορίζει το περιεχόμενο των προγραμμάτων, εγκρίνει και ελέγχει την υλοποίησή τους και διενεργεί τη διαδικασία αξιολόγησης, χορηγώντας το σχετικό πιστοποιητικό.
Η διάρκεια των προγραμμάτων είναι 10 ώρες και θα υλοποιούνται σε 2 ημέρες ανά 2 πεντάωρα αντίστοιχα.
Για συμμετοχή στα σεμινάρια είναι απαραίτητη η συμπλήρωση του εντύπου αίτησης και η αποστολή του στο φαξ 2351025124 ή στο e-mail champier@otenet.gr
Σχετικά Αρχεία: