Καλέστε μας +30 23510 23211
Ωράριο Δευ - Παρ 7.30 - 15.30

Ελ

En

Καινοτομία έκθεση και φόρουμ βιώσιμων τροφίμων “Yes Food Expo and Forum”, 30.11. – 3.12.2022, Κωνσταντινούπολη – Τουρκία

Σας ενημερώνουμε ότι στις 30 Νοεμβρίου 03 Δεκεμβρίου 2022 στην Κωνσταντινούπολη  θα πραγματοποιηθεί η  “INNOVATIVE SUSTAINBLE FOOD EXPO & FORUM“. Αναλυτική ενημέρωση σχετικά με την έκθεση συμπεριλαμβάνεται στην ιστοσελίδα.

Το μέλλον του φαγητού θα συναντηθεί στην Έκθεση YES

Τα τρόφιμα, που είναι η πιο βασική ανάγκη της ανθρώπινης ζωής, έχουν αρχίσει να αντιμετωπίζονται με εντελώς διαφορετικό τρόπο σήμερα μετά από εκατομμύρια χρόνια. Καθώς η κλιματική αλλαγή και η πανδημία αποκαλύπτουν πόσο εύθραυστες είναι οι αλυσίδες εφοδιασμού τροφίμων, αναζητούνται πλέον λύσεις για την ανάπτυξη συστημάτων τροφίμων που μπορούν να παρέχουν βιώσιμη, οικονομική και υγιεινή διατροφή στον παγκόσμιο πληθυσμό, ο οποίος πλησιάζει γρήγορα τα 10 δισεκατομμύρια. Από τη μία πλευρά, υπάρχει υπερβολική αύξηση της ζήτησης τροφίμων. Από την άλλη πλευρά, οι απειλές για τη βιωσιμότητα των τροφίμων αυξάνονται. Η βιομηχανία τροφίμων άρχισε να αναδιαμορφώνεται με αυτές τις εξελίξεις. Ενώ η βιομηχανία εξελίσσεται, οι χώρες έχουν αρχίσει να αλλάζουν τις πολιτικές και τις στρατηγικές τους για τα τρόφιμα.

Σύμφωνα με τις εκθέσεις του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO), αυτή τη στιγμή παράγονται συνολικά 4,5 δισεκατομμύρια τόνοι τροφίμων στον κόσμο. Από αυτά, 3,1 δισεκατομμύρια τόνοι είναι φυτικές τροφές, 1,1 δισεκατομμύρια τόνοι ζωοτροφές και 170 εκατομμύρια τόνοι προϊόντα υδατοκαλλιέργειας. Ωστόσο, ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει τα 9,7 δισεκατομμύρια μέχρι το 2050 και η ζήτηση για τρόφιμα αναμένεται να αυξηθεί έως και 60 τοις εκατό.

Συνολικά 2,2 δισεκατομμύρια τόνοι σιτηρών παρήχθησαν στον κόσμο τη σεζόν 2020-2021. Από αυτά, 749 εκατομμύρια τόνοι χρησιμοποιήθηκαν για τρόφιμα και 1 δισεκατομμύριο τόνοι για ζωοτροφές. Ωστόσο, αυτά τα στοιχεία παραγωγής σε δημητριακά, τα οποία καλύπτουν τα δύο τρίτα των ημερήσιων αναγκών σε ενέργεια και πρωτεΐνες στον κόσμο, δεν θα είναι αρκετά για να καλύψουν τη συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση. Όλα αυτά τα στατιστικά στοιχεία αποδεικνύουν ότι η αποτελεσματική, χωρίς αποκλεισμούς, καινοτόμος και βιώσιμη παραγωγή τροφίμων είναι ζωτικής σημασίας για τη διασφάλιση της επισιτιστικής ασφάλειας των μελλοντικών γενεών.

Η βιομηχανία τροφίμων, της οποίας η δυναμική έχει αλλάξει με τον αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής και της πανδημίας, μεταμορφώνεται επίσης για να ανταποκριθεί στις προσδοκίες σε αυτή τη νέα διαδικασία που καθοδηγείται από τη ζήτηση για ασφαλέστερη και πιο υγιεινή διατροφή. Ο κλάδος επενδύει στην Ε&Α και την καινοτομία και αναπτύσσει καινοτόμα προϊόντα για να εδραιώσει τη θέση του στη βιομηχανία τροφίμων, της οποίας ο ετήσιος παγκόσμιος όγκος έχει φτάσει τα 8,3 τρισεκατομμύρια δολάρια. Η αντανάκλαση αυτής της μεγάλης μεταμόρφωσης στον κλάδο θα φανεί στη διεθνή YES FOOD EXPO & FORUM, που θα πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη μεταξύ 30 Νοεμβρίου και 3 Δεκεμβρίου.

Προηγούμενο Συνάντηση ΚΕΕΕ με το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

28ης Οκτωβρίου 9, Τ.Κ. 60134, Κατερίνη

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 15:30

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 14:30

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας