Καλέστε μας +30 23510 23211
Ωράριο Δευ - Παρ 7.30 - 15.30

Ελ

En

Γραφείο ΟΕΥ Μιλάνου: Κρίση στέγαση στο Μιλάνο λόγω αυξημένου κόστους ενοικίασης

Από το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων στο Μιλάνο, επισυνάπτεται το έγγραφο με ΑΠΦ. 1960 /ΑΣ 582 και θέμα: «Κρίση στέγαση στο Μιλάνο λόγω αυξημένου κόστους ενοικίασης».

Στο Μιλάνο παρατηρείται αυξανόμενη κρίση στέγασης, με τις τιμές των ενοικίων να έχουν εκτοξευθεί σε μη βιώσιμα επίπεδα για φοιτητές, εργαζόμενους και οικογένειες. Το φαινόμενο έχει οδηγήσει σε σοβαρές δυσκολίες εύρεσης οικονομικά προσιτής κατοικίας, ειδικά στην πυκνοκατοικημένη πρωτεύουσα της Λομβαρδίας, όπου η ζήτηση συνεχώς αυξάνεται.

Ο Δήμαρχος του Μιλάνου, Giuseppe Sala, αναγνώρισε την ανάγκη άμεσης δράσης για την αντιμετώπιση του προβλήματος και παρουσίασε ένα σχέδιο κατασκευής 10.000 νέων διαμερισμάτων με προσιτά ενοίκια. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, το κόστος των ενοικίων για τα νέα αυτά διαμερίσματα θα πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 40 και 80 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, με στόχο να προσφερθούν λύσεις για τα άτομα με χαμηλά εισοδήματα.

Το πρόβλημα στέγασης στο Μιλάνο σχετίζεται άμεσα με την υψηλή ζήτηση για κατοικίες, καθώς η πόλη προσελκύει ολοένα και περισσότερους ανθρώπους που επιθυμούν να ζήσουν και να εργαστούν εδώ.

Παράλληλα, οι φοιτητές αντιμετωπίζουν χρόνιες δυσκολίες λόγω των υψηλών τιμών ενοικίασης, κάτι που το σχέδιο του Δήμου στοχεύει να αντιμετωπίσει μέσω συνεργασιών με τον ιδιωτικό τομέα.

Το σχέδιο βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο στάδιο, και η πρόκληση για τον Δήμο είναι να εξασφαλίσει μια ισορροπία μεταξύ των αναγκών των ενοικιαστών και της οικονομικής απόδοσης για τους επενδυτές. Ο Δήμος εργάζεται σε τεχνικές λύσεις που θα επιτρέψουν την υλοποίηση του έργου και την εξεύρεση βιώσιμων λύσεων στέγασης.

Σημειώνεται ότι παράλληλα, η αγορά ακινήτων στο Μιλάνο έχει υποστεί πτώση, με μείωση της τάξης του 7-8%, γεγονός που επιδεινώνει την κρίση στον τομέα της στέγασης. Ο Δήμαρχος προγραμματίζει, στις 11 Οκτωβρίου 2024, συνάντηση με τους Πρυτάνεις των εδώ Πανεπιστημίων για να εξετάσει περαιτέρω το πρόβλημα της στέγασης για τους φοιτητές.

Από πλευράς μας, συγκρατούμε την είδηση σχετικά με την κρίση στέγασης στο Μιλάνο λόγω του αυξημένου κόστους ενοικίασης, η οποία σε συνδυασμό με την μείωση των τιμών των ακινήτων (7-8%) θα μπορούσε να είναι μια πληροφορία αξιοποιήσιμη από ελληνικές επιχειρήσεις σε διάφορους τομείς.

Μπέττυ Λάρδα
Σύμβουλος ΟΕΥ Α΄
Πρεσβεία της Ελλάδος στη Ρώμη
Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων στο Μιλάνο
Δ/νση: Via Maddalena 9, Milano
E-mail: ecocom-milano@mfa.gr
Tel.: (+39) 02-72095543, 02-80504361

Προηγούμενο XVI Μ/Κ ΜΠ «ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ» Προμήθειες: 1. Ειδών κυλικείου και ειδών ζαχαροπλαστικής 2. Νωπών και κατεψυγμένων κρεάτων και πουλερικών

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

28ης Οκτωβρίου 9, Τ.Κ. 60134, Κατερίνη

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 15:30

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 14:30

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας