Η Διεθνής Έκθεση SIAL διοργανώνεται από 18 έως 22 Οκτωβρίου 2020 στο Εκθεσιακό Πάρκο PARIS NORD VILLEPINTE, στο Παρίσι/Γαλλία. Με πενήντα και πλέον χρόνια εμπειρίας, αποτελεί θεσμό στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών και είναι η μεγαλύτερη Διεθνής Έκθεση Τροφίμων – Ποτών στον κόσμο για το 2020.
Διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια. Είναι μια παγκόσμια έκθεση που φέρνει σε επαφή παραγωγούς και αγοραστές από όλο τον κόσμο εκ των οποίων το 70 % επισκέπτεται την έκθεση προς ανεύρεση νέων προϊόντων και προμηθευτών.
Το 2018 παρουσίασε ρεκόρ επισκεπτών, με πάνω από 160.000 επαγγελματίες επισκέπτες, 73% εξ αυτών εκτός Γαλλίας.
Πρόκειται για το μεγαλύτερο εκθεσιακό γεγονός στο χώρο των τροφίμων, που αποκαλύπτει τις τάσεις και τις καινοτομίες που διαμορφώνουν τη βιομηχανία τροφίμων του αύριο, ενεργώντας ως ένα παγκόσμιο επιχειρηματικό κέντρο, που παρέχει εξαιρετική απόδοση της επένδυσης και υψηλής ποιότητας αγοραστές.
Οι επιχειρηματίες στοχεύουν όχι μόνο να βελτιώσουν το προφίλ της επιχείρησής τους σε διεθνές επίπεδο ανταλλάσσοντας πληροφορίες και ανακαλύπτοντας τις τελευταίες τάσεις της αγοράς, αλλά ταυτόχρονα προσπαθούν να επωφεληθούν άμεσα και αποτελεσματικά με το να γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές των προσφερόμενων υπηρεσιών τους.
ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ:
Η έκθεση περιλαμβάνει 20 εκθεσιακούς τομείς όπου προβάλλεται το σύνολο των προϊοντικών κατηγοριών της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών καθώς και τεχνολογικά προϊόντα για τον κλάδο του λιανικού εμπορίου, όπως και προϊόντα συναφή με τις υπηρεσίες εστίασης.
ΕΚΘΕΣΙΑΚΟΣ ΧΩΡΟΣ :
Για την Ελληνική Συμμετοχή έχει προβλεφθεί χώρος στους παρακάτω τομείς /αίθουσες:
- Αίθουσα Εθνικών περιπτέρων/Γενικά Τρόφιμα (National Pavilions)
- Αίθουσα γαλακτοκομικών προϊόντων (Dairy products)
- Αίθουσα ποτών (αλκοολούχων και μη)
- Αίθουσα κατεψυγμένων προϊόντων (Frozen food).
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ (2018)
- (Σύνολο εκθετών: 7.200 εκθέτες από 119 χώρες, 87% εξ αυτών ήταν διεθνείς συμμετοχές
- Σύνολο εμπορικών επισκεπτών: 160.000 από τους οποίους το 73 % ήταν διεθνείς επισκέπτες από 194 χώρες
- 355 υποψήφιοι για το βραβείο καινοτομίας “Sial Innovation Awards”
- 21 εκθεσιακοί κλάδοι, και κανάλια τροφίμων
- Σημαντικότεροι τομείς: γενικά τρόφιμα , κρέας, γαλακτοκομικά προϊόντα, κατεψυγμένα τρόφιμα, γλυκά , προϊόντα αρτοποιίας
- 86% ικανοποιημένοι εκθέτες
ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ SIAL 2018:
- La Cuisine
- SIAL Innovation
- Wine & Food Lab: ένας χώρος αφιερωμένος στον συνδυασμό οίνου με φαγητό
- In-Food Centre: περιλαμβάνει ομιλίες για ημι-επεξεργασμένα τρόφιμα, συστατικά, επεξεργασμένα τρόφιμα και εξοπλισμό
- Κατεβάστε την πρόσκληση εδώ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
(*) ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
To κόστος ανέρχεται σε 500€/τ.μ. ενώ τα γωνιακά περίπτερα επιβαρύνονται με 10% επιπλέον δηλαδή η τιμή τους διαμορφώνεται στα 550 €/τ.μ. Στο τελικό κόστος προστίθεται το ποσό 530 € Registration fee υποχρεωτικό για κάθε εκθέτη.
Η χρέωση των γωνιακών θα γίνει στην εξόφληση της συμμετοχής μετά τη χωροθέτηση των περιπτέρων. Η καταβολή του επιπλέον ποσού για τα γωνιακά με την προκαταβολή, σε καμιά περίπτωση δεν εξασφαλίζει γωνιακό περίπτερο.
Για τις επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν στην έκθεση με Συγχρηματοδοτούμενα Προγράμματα (π.χ. ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ, ΕΣΠΑ κλπ) το κόστος συμμετοχής είναι 677 €/τ. μ. συν €530 Registration fee
Τα παραπάνω ποσά επιβαρύνονται με Φ.Π.Α. 24%.
Στο κόστος περιλαμβάνονται:
- Ενοίκιο χώρου
- κατασκευή και πλήρης εξοπλισμός stand
- τεχνικές και λειτουργικές δαπάνες του περιπτέρου (παροχή και κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, καθαρισμός stand).
- ΠΡΟΣΟΧΗ! Στο κόστος ανά τετραγωνικό μέτρο περιλαμβάνεται μία παροχή ρεύματος και μία 24ώρη (μόνο για όσους έχουν προϊόντα ψυγείου)
- Επιπλέον ζήτηση θα χρεώνεται ξεχωριστά.
- λειτουργία κοινόχρηστης κουζίνας για τους εκθέτες
- επιτόπια παρουσία υπαλλήλων της Enterprise Greece σε όλη την προετοιμασία και διάρκεια της έκθεσης
- καταχώριση του εκθέτη στον επίσημο κατάλογο της Έκθεσης
- καταχώρηση στο έντυπο κατάλογο και το on line site της Enterprise Greece για την ελληνική συμμετοχή.
- Στο κόστος συμμετοχής δεν περιλαμβάνεται η μεταφορά των εκθεμάτων.
ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ:
Για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη προβολή και επικοινωνία του ελληνικού περιπτέρου θα υλοποιηθούν οι εξής δράσεις:
- Τοποθέτηση banners σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους της έκθεσης, υψηλής προσπελασιμότητας, με βασική σήμανση Greece
- Διαφημιστικές καταχωρήσεις σε κλαδικά έντυπα και εφημερίδες.
- Σχεδιασμό καταλόγου της ελληνικής συμμετοχής, ο οποίος θα βασίζεται στη λειτουργικότητα αλλά και την αισθητική, με τη δυνατότητα διαφημιστικής καταχώρησης για την κάθε συμμετέχουσα εταιρεία έναντι μικρού ποσού.
- Χώρο γευσιγνωσίας (degustation lounge) για τη φιλοξενία δημοσιογράφων και αγοραστών αλλά και για την πραγματοποίηση live επιδείξεων μαγειρικής με chef.
- Δημιουργία Mini site για την περαιτέρω ενίσχυση της προβολής και προώθησης των ελληνικών προϊόντων:
- Παρουσίαση των προϊόντων ΠΟΠ και ΠΓΕ σε δημοσιογράφους και διαμορφωτές γνώμης του χώρου των τροφίμων και ποτών.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να στείλουν την αίτηση συμμετοχής τους με τα αιτούμενα τετραγωνικά μέτρα. Στη συνέχεια για να ολοκληρωθεί η δέσμευση του χώρου, θα πρέπει να καταβληθεί προκαταβολή ίση με το 35% του κόστους συμμετοχής (μη συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ), για την οποία θα σταλεί ηλεκτρονική ενημέρωση. Ειδικότερα, θα σταλεί ηλεκτρονικός κωδικός πληρωμής, που θα χρησιμοποιηθεί τόσο για την πληρωμή της προκαταβολής όσο και για την εξόφληση.
Η εξόφληση του υπόλοιπου ποσού θα γίνει μετά την οριστικοποίηση του αριθμού των τετραγωνικών μέτρων που θα παραχωρηθούν στον εκθέτη, πριν την έναρξη της έκθεσης. Η μη έγκαιρη εξόφληση αποκλείει τη φόρτωση των εκθεμάτων των εκθετών.
Στον επισυναπτόμενο κανονισμό συμμετοχής δίνεται όλη η πληροφόρηση σχετικά με τους όρους συμμετοχής, την ακύρωση συμμετοχής.
Στην περίπτωση που έχετε έγκριση για χρηματοδότηση της δράσης από κοινοτικό πρόγραμμα παρακαλούμε να μας το γνωστοποιήσετε πριν την έκδοση τιμολογίου.